Specijalistička Ortodontska Ordinacija

Pozovite nas(066) 6332-796

PRVA POSETA

Prvi kontakt se najbolje uspostavlja kroz razgovor i diskusiju o mogućim opcijama lečenja. Izrazićemo svoje mišljenje i dati vam odgovore na najčešća pitanja koja možete i sami postaviti:

  • Da li vaša situacija zahteva ortodontski tretman
  • Da li je neophodno sprovesti tretman sad ili se može odgoditi za kasniji period
  • Kakvim ortodontskim aparatima se može izvesti korekcija nepravilnosti zuba
  • Kakva je procena o tome koliko će tretman koštati

Na ovakva pitanja uglavnom možemo odgovoriti već tokom prve posete. Za detaljnije informacije potrebno je izvršiti određene analize. U tom slučaju ili ukoliko je potrebno sprovesti lečenje - tretman zakazuje se termin za predstojeći pregled i daju se uputi za dijagnostičke Rtg snimke. Na tom pregledu potrebno je popuniti kratak upitnik koji nam pomaže da se informišemo o zdravstvenom stanju pacijenta i mogućim uzrocima problema zbog kojeg nam se javljate. Uzima se otisak kako bi se u laboratoriji izlili modeli zuba pacijenta koji želi tretman. Rtg snimke zadržavamo do naredne posete. Na modelima zuba i Rtg snimcima vrše se analize i na osnovu rezultata uspostavlja se dijagnoza i mogući plana lečenja.

Treći susret je onaj na kome vam možemo dati precizne informacije o dijagnozi i planu terapije u vašem slučaju. Obično savetujemo pacijentima da nekoliko dana razmislile o našem razgovoru pre donošenja odluke o započinjanju ortodontskog tretmana. Nakon sagledavanja svih aspekata lećenja pacijenti zainteresovani za terapiju zakazuju termin za postavljanje aparata.