Specijalistička Ortodontska Ordinacija

Pozovite nas(066) 6332-796

Najčešća pitanja

pitanja i odgovori

Da li je doktor ortodont specijalista?

Svi samostalni doktori koji rade u Ortis ordinaciji su završili još tri godine specijalizacije posle završenih redovnih petogodišnjih studija stomatologije i specijalizovali se za tretmane u oblasti ortodoncije. Vodimo računa I o podmlađivanju ordinacije, pa sa nama rade I mladi I talentovani lekari koji su trenutno na specijalističkim studijama.

Svi naši lekari su se u svojoj praksi posvetili ortodonciji, kojom se bave puno radno vreme. Već su prošli brojne edukativne programe u zemlji i inostranstvu i stalnim usavršavanjem i timskim radom stekli su veliko iskustvo u oblasti savremene kliničke prakse.

Kada će pacijentu biti postavljen i skinut aparat tokom procenjenog vremena lečenja?

Najčešće postavljano pitanje u svakoj ortodontskoj ordinaciji je kada ćemo skinuti aparat za ispravljanje zuba. Trudimo se da maksimalno skratimo vreme trajanja tretmana. Posebno obraćamo pažnju da ne započnemo ortodontski tretman isuviše rano, čime bi se lečenje bespotrebno odužilo. Ipak aparati koje koristimo, napravljeni su tako da daju pre svega najbolje, a tek potom najbrže rezultate.

Da li razgovaramo sa roditeljima na svakoj zakazanoj poseti?

Doktori imaju visoku svest o važnosti razgovora sa roditeljima prilikom svake zakazane posete. Informacije o napretku lečenja, higijeni, novoj mehanici koja se koristi, ili o planu lečenja uvek su vam na raspolaganju.

Da li objašnjavamo sve opcije lečenja ili zahtevamo samo posebno lečenje?

Uz posvećenost našeg stručnog tima ide i želja da vam prezentujemo najbolje rešenje za Vas ili Vaše dete, ali smo spremni da vam predočimo i druge moguće opcije i da Vas posavetujemo.

Da li doktor postavlja sam ceo aparat za ispravljanje zuba?

To je posebno važan deo lečenja. Postavljanje je tehnički kompleksna procedura. Kada je urađena pravilno, krajnji ortodontski uspeh je brži i lakši. Ovaj deo posla u našoj ordinaciji obavljaju isključivo doktori – stomatolozi, specijalisti ortodoncije.

Da li ponovo koristimo brekete koji su bili u nečijim ustima?

Pacijenti često nisu obavešteni kakve brekete dobijaju i misle da su oni uvek novi. Mi ne recikliramo prstenove i brekete nikada. To je postupak koji ordinaciji može uštedeti znatna materijalna sredstva. Ali čak i kada se sterilišu, breketi se troše i cepaju i time se gubi njihova efikasnost. To su precizne naprave koje su napravljene i namenjene samo za jednu upotrebu. Zbog toga mi koristimo isključivo nove elemente kod postavljanja fiksnog aparata.

Koliko često se koriste RTG-zraci?

Pre tretmana se moraju otkriti eventualne promene koje mogu proći nezapaženo bez radiografije. Panoramski radiogram(OPT) je detaljan Rtg snimak koji se koristi da se na vreme uoče promene na zubima i okolnim tkivima. U našoj praksi koristimo panoramski radiogram da bi videli eventualne znake resorpcije korena, pozicije korena i oboljenja okolne kosti. Ovaj snimak, kao i telerendgen i neki drugi snimci koji su neophodni u dijagnostici, ponavlja i na kraju terapije kako bismo bili sigurni ne postoje neke druge opasnosti i da je tretman uspešno i bezbedno prošao.

Koliko košta lečenje?

Ortodoncija je investicija za ceo život. Cena lečenja treba da obezbedi kvalitet usluge i rezultat koji se dobija na kraju terapije i predstavlja okvir unutar koga se mora pronaći ravnoteža. Cena tretmana se razlikuje prema vrsti tretmana – vrsti i dužini lečenja.

Nakon izvedenih analiza, dobićete podrobne informacije o ukupnoj ceni lečenja u vašem slučaju. Ona uključuje sve usluge koje dobijate u našoj ordinaciji: ortodontske aparate, kontrolne preglede i dodatne naprave tokom perioda lečenja, savetovanje, završni aparat - ritejner i godinu dana kontrolnih pregleda nakon završenog tretmana. To vam daje tačno saznanje o vašim dodatnim plaćanjima koje biste morali da izdvojite u toku ili na kraju terapije i daje vam komoditet da se u momentu donošenja odluke o započinjanju lečenja osećate sigurno.