Specijalistička Ortodontska Ordinacija

Pozovite nas(066) 6332-796

15.11.2019.

Pet mitova o ortodontskom tretmanu

Mit 1 Ortodontski tretman je isključivo indikovan u dečijem uzrastu

Ovo je mit jer pacijenti svih uzrasta mogu imati benefita od ortodontskog tretmana. Prema podacima Američke Ortodontske Asocijacije iz 2014. godine, preko 1,5 miliona odraslih ljudi je prošlo ortodontski tretman.

Mit 2  Posete u ordinaciji nisu potrebne da bi se zubi ispravili

Zdravlje zubnih tkiva, desni i vilica nije moguće kontrolisati, bez kontrola specijaliste ortodoncije. Čak i najbolje isplaniran ortodontski tretman treba da bude pod nadzorom specijalite ortodoncije. Savremena tehnologija u ortodonciji danas omogućava da  pacijenti mogu da obavljaju kontrole na 2-3 meseca, ako se školuju ili rade u inostranstvu.

Mit 3 Ortodontski tretman je isključivo kozmetski tretman

Poboljšanje izgleda pacijenta je jedan od ciljeva ortodontskog tretmana, ali nije jedini. Za specijalistu ortodoncije je važno da tretman ispunjava funkcionalnu i estetsku komponentu i unapredi zdravlje.

Mit 4 Ortodontski tretmani su skupi

Većina specijalista ortodoncije pruža besplatne usluge konsultacija i prvih pregleda. Ortodonti su jedinstveni zdravstveni radnici koji pažljivo i individualno određuju  planove lečenja svojih pacijenata i u zavisnosti od težine slučaja određuje se i cena tremana. Jedan ortodontski tretman u proseku podrazumeva 30 kontrola kod specijaliste ortodoncije.

Mit 5 Ortodonti koriste isključivo metalne brekete u terapiji fiksnim ortodontskim tretmanom

Na osnovu detaljnog plana tretmana specijalista ortodoncije, preporučuje koji su breketi najbolji za svakog pacijenta individualno. Lakše ortodontske anomalije daju više mogućnosti specijalisti ortodoncije, gde pacijent ima izbor da li će koristiti metalne ili estetske brekete.