Specijalistička Ortodontska Ordinacija

Pozovite nas(066) 6332-796

30.03.2018.

Kako ortodontski tretman može da promeni vaš kvalitet života

Najvidljiviji benefit ortodontskog tretmana jeste estetska promena, koja se reflektuje na Vaš osmeh. Mnogi ljudi osećaju neprijatnost da se uopšte smeju, a ispravljanjem ortodontskih nepravilnosti možete povratiti poverenje u svoj osmeh. Ortodontski tretman utiče i na druge  aspekte Vašeg zdravlja, kao što su:

Lakše održavanje oralne higijene kod pravilno postavljenih zuba

Teskoba, neadekvatni, široki razmaci između zuba,  mogu postati savršena mesta za akumulaciju čestica hrane, koja služe za ishranu bakterija, čineći Vas na taj način podložnim nastanku karijesa zuba  i oboljenjima desni i nastanku parodontopatije. Korekcijom ortodontskih nepravilnosti, pravilnim postavljanjem zuba, omogućavate lakše održavanje higijene i očuvanje oralnog zdravlja.

Poboljšanje zagrižaja

Mnogi pacijenti imaju problema sa zagrižajem, naročito kada postoji nepravilan prekop prednjih zuba (bilo da se radi o otvorenom zagrižaju ili dubokom preklopu). Zbog neadekvatnog zagrižaja mnogi pacijenti žvaću samo na jednu stranu vilice, što stvara neadekvatan pritisak i bol u viličnom zglobu. Sve ovo zahteva pravovremeni ortodontski tretman. 

Povećanje samopouzdanja

Samopouzdanje predstavlja način na koji vidimo sebe i mislimo o sebi i vrednost koju  dodeljujemo sebi kao osobi. Primećeno je da pacijenti koji su završili ortodontski tretman imaju pozitivniji stav o životu u odnosu na ostalu populaciju.